آخرین مطالب پست شده


>>> <-PostTitle->
موضوع: ( فضيلت قرآن ) | تاريخ ارسال:

آدمي به عنوان پيچيده ترين و در هم تنيده ترين موجود، داراي نيازهاي متعدد و متنوعي است . او سر پا نيازمند آفريده شده و همه زندگي او را نياز دربرگرفته، و «دين » به تعبير آلپورت گل سر سبد نيازهاي اوست . ريشه احساس نياز به دين، ژرف و عميق است واين احساس يك وابستگي مطلق است . به ديگر سخن، انسان گرايش و كشش هاي دائمي به سوي آفريدگار خويش دارد و كوشش ها، زمزمه ها، طلب ها، راز و نيازهايش نيز برخاسته از آن كشش هاست . عبادت، تجلي خواست روحي بشر است و منظومه عبادات نيز شكل دادن و قالب ساختن براي آن حقيقت و تجلي فطري است كه در عمق فطرت انسان وجود دارد . آدمي قادر نيست از قلمرو راز و نياز بگريزد و خود را نيازمند خداوند احساس نكند . اگر احساس كرد كه در زندگي او خدايي نيست، مثل مگس هاي خشك پاييزي مي شود كه به محض اين كه به شيشه مي خورد، بي صدا مي ميرد . يكي از نيازهاي بشر، گوش دادن به كلام خداوند است . آواي دلنشين قرآن حتي دردهاي او را تسكين مي دهد و نيازش را برمي آورد .

مقاله حاضر، از چكيده سه تحقيق پزشكي سخن مي گويد كه در هر يك از آنها، تاثير آواي قرآن كريم در كاهش استرس و اضطراب بيماران، مورد مطالعه قرار گرفته است .

1 . بررسي ميزان تاثير آواي قرآن كريم بر كاهش سطح اضطراب قبل و بعد از انجام اقدامات تشخيصي و درماني .

در چكيده تحقيق فوق كه در دانشگاه علوم پزشكي اصفهان، سال 1376 صورت گرفت، آمده است: «اضطراب پديده شايع عصر ماست; اما پيشينه اي به طول تمامي تاريخ دارد، و از اين رو، همواره مورد توجه بوده است . با اين وصف، اضطراب كم، براي حيات و زندگي روزمره لازم است، ولي قطعا اضطراب زياد، آثار و زيان هاي جدي بر جسم و روان و روابط اجتماعي مي گذارد، و در نتيجه، كنترل و مهار آن هميشه توصيه شده است . شايد به اين علت در سال هاي اخير، پژوهشگران تاكيد و توجه زيادي بر روش هاي غير دارويي كاهش اضطراب دارند، و در اين راستا، در تحقيقات فراوان، تاثير انواع موسيقي بر كاهش اضطراب، ارزيابي شده است . يكي از اقسام موسيقي، موسيقي ناشي از تلاوت آيات قرآن كريم است . اين موسيقي عرفاني و دلپذير، يكي از باشكوه ترين ابعاد اعجاز بياني قرآن مجيد است .»

هدف تحقيق، بررسي تاثير آواي قرآن بر وضعيت استرس بيماران، قبل و بعد از اقدامات درماني است . فرضيه تحقيق عبارت است از: آواي قرآن بر كاهش شدت اضطراب قبل و بعد از انجام اقدامات تشخيصي و درماني، مؤثر است . اين طرح تحقيقاتي، يك مطالعه نيمه تجربي به شمار مي رود كه جامعه آماري آن را، كليه بيماران بخش هاي داخلي و جراحي بيمارستان امام حسين (ع) و امام خميني (ره) اصفهان تشكيل مي داد . اين بيماران قرار بود تحت يك نوع پروسيجر تهاجمي قرار گيرند . حجم نمونه در اين مطالعه 80 نفر بوده اند كه به طور تصادفي در دو گروه آزمون و شاهد قرار داده شدند . در اين تحقيق، براي كاهش اضطراب گروه آزمون، از 20 دقيقه آواي قرآن كريم با صداي اساتيد بزرگ مصري و ايراني كه از بين آيات و سوره هاي مختلف انتخاب شده بود، استفاده گرديد، و از طريق هدفون به استماع واحدهاي بيمارستاني رسانده شد . اطلاعات به دست آمده با استفاده از نرم افزارEPL6 مورد تجزيه و تحليل قرار گرفت، و نتايج زير به دست آمد:

نویسنده پست: mv1346
برچسب‌ها: فضيلت قرآن

قرائت هست ولي هر قرائتي، تلاوت نيست؛‌ با اين توضيح كه:‌ قرائت قرآن، تنها؛ خواندن قرآن است اما تلاوت قرآن، شمرده خواندن قرآن است به همراه تدبّر و انديشه در معناي آن و عمل به احكام آن و اميد به وعده‌ها و هراس ازتهديدها و عبرت از داستان‌هاي قرآن.

قرآن كريم كتابي است كه مي‌تواند ظلمت‌هاي جهل و مشكلات انسان‌ها را برطرف كند و بهترين راه استفاده از اين كتاب هدايت، خواندن و تدبّر و تفكّر در آيات آن است، به همين ‌خاطر، خداوند متعال فرمود:‌ «فَاقْرَۆُا ما تَيَسَّرَ مِنَ الْقُرْآن‏ [مزّمل/20] هر مقدار كه مى‏‌توانيد از قرآن بخوانيد» و همچنين فرمود:‌ «أَفَلا يَتَدَبَّرُونَ الْقُرْآن‏ [محمد/24] آيا در قرآن نمى‏‌انديشند؟»
خواندن قرآن؛ عبادت است و سبب جلاي دلها و رفع فراموشي و بلغم:
پيامبر اكرم (صلي‌ الله عليه و آله) فرمود: «أَفْضَلُ عِبادَةِ اُمََّتي قِرَاءَةُ القُرآنِ ؛ برترين عبادت امت من خواندن قرآن است».
وفرمود:‌ «إِنَّ هَذِهِ الْقُلُوبَ لَتَصْدَأُ كَمَا يَصْدَأُ الْحَدِيدُ وَ إِنَّ جَلَاءَهَا قِرَاءَةُ الْقُرْآن ؛ همانا اين دل‌ها زنگار مي‌گيرد؛همانطورى كه آهن زنگار مي‌گيرد و همانا جلاى دل‌ها (از اين زنگار)؛ خواندنقرآن است».
و امام صادق (عليه‌السلام) فرمود: «السِّوَاكُ وَ قِرَاءَةُالْقُرْآنِ مَقْطَعَةٌ لِلْبَلْغَمِ ؛ مسواك زدن و خواندن قرآن بلغم را مي‌برند».
و در روايتي ديگر مي‌فرمايد: «ثَلَاثَةٌ يُذْهِبْنَ النِّسْيَانَ وَ يُحْدِثْنَ الذُّكْرَ قِرَاءَةُ الْقُرْآنِ وَ السِّوَاكُ وَ الصِّيَام ؛ سه چيز فراموشى را مي‌برند و ياد مي‌آورند، خواندن قرآن، مسواك زدن و روزه».

نویسنده پست: mv1346
برچسب‌ها: خواص سوره ها

پيشوايان دين درباره تلاوت قرآن خواندن از روى آن را توصيه و تأكيد كرده و يادآور شده اند . سفارشات فراواني هم از رسول خدا(ص) و معصومين(ع) درباره تلاوت قرآن كريم و حتي نگريستن به صفحات و آيات اين كتاب انسان ساز و كلام وحي، ذكر شده است.

در روايات اسلامي تكيه بر نگاه به قرآن و تلاوت از رو شده است. چرا كه اين كار باعث بهره مندي بيشتر از نورانيت قرآن مي شود. در اين زمينه روايات فراواني به ما رسيده است.
رسول خدا(ص) در پاسخ به اين سوال كه پيوسته نگريستن به قرآن چه فايده‌اي دارد؟ فرمودند:"هر كس پيوسته به قرآن بنگرد، تا زنده است، از بهره بينايي برخوردار مي‏‌شود.(1)

احاديثى از معصوم عليه السلام رسيده است كه : انسان هر وقت مى خواهد قرآن بخواند، از روى خط قرآن تلاوت كند، زيرا قرائت از روى قرآن ثواب بيشترى دارد. از جمله احاديثى كه بر اين مطلب صراحت دارد، روايت اسحاق بن عمار استكه به امام صادق عليه السلام عرضه داشت: جانم به قربانت ، من قرآن را حفظ كرده ام آيا از حفظ بخوانم يا از روى آن ؟

نویسنده پست: mv1346
برچسب‌ها: فضيلت قرآن
موضوع: ( قصص قرآن ) | تاريخ ارسال:

نقش داستان

داستان در قرآن، وسيله اي است براي اثبات يگانگي خدا، وحدت اديان، قدرت نمائي خداوند. بيم و اميد، سرانجام نيكي و بدي و سپاسگزاري و غرور و سرمستيو بسياري از اهداف ديگر كه قرآن به آنها عنايت دارد.

مهمترين اهداف بيان داستان در قرآن عبارتند از:

1- يكي از هدفهاي داستانگويي نقل سرگذشت اقوام اثبات وحي و رسالت است. چرا كه محمد (ص) خواندن و نوشتن نمي دانست و با دانشمندان يهود و نصاري همنشين نبود. با اين همه در نقل روايات پيامبران گذشته از ابراهيم گرفته تايوسف و موسي و عيسي گاه چنان اشارات درست و دقيق است كه حقانيت وحي محمدي را به اثبات مي رساند.
در آغاز سوره ي يوسف مي خوانيم كه « ما قرآن را به زبان عربي نازل كرديم تا شما بينديشيد. ما زيباترين داستان را به موجب همين قرآني كه به تو وحي كرديم بر تو حكايت مي كنيم با آنكه يپش از نزول آن واقعاً از جمله بي خبرانبوده اي». ( يوسف) 3 و در سوره ي قصص / 44-46 مي خوانيم:
« و چون امر پيامبري را به موسي واگذاشتيم تو نه در جانب غربي ( طور) بودي و نه از جمله گواهان ليكن نسل ها پديد آورديم و عمرها بريشان همي گذشتو تو در ميان ساكنان شهر مدين مقيم نبودي تا بريشان آيات ما بر خواني، ليكن اين ما بوديم كه فرستنده پيامبر بوديم! و آندم كه موسي را ندا در داديمتو در جانب طور نبودي ولي [ آگاهي توفرع] رحمتي از پروردگار تست، تا قومي را كه هيچ هشدار دهنده اي، قبل از تو، بريشان نيامده بيم دهي، شايد كهآنها بپذيرند!»
و نيز در سوره ي آل عمران / 44:

نویسنده پست: mv1346
برچسب‌ها: قصص قرآن
X