آخرین مطالب پست شده


>>> <-PostTitle->
 
از تکرار آیه: «فَوَیْلٌ یَوْمَئِذٍ لِلْمُکَذِّبِینَ»؛ آن روز وای بر تکذیب کنندگان، روشن می شود که این آیه، محور سوره ی مرسلات است و گویا هدفآن تأکید بر وعده ی شدنی پروردگار است و اینکه وای بر تکذیب کنندگان آن. پس از سوگند به فرستادگان پی در پی و افشاکنندگان افشاگر، پروردگار تأکید می ورزد که وعده ی او بی گمان رخ خواهد داد. (آیات 1-7)
با اینکه سخن خدا «مَا تُوعَدُونَ»؛ آنچه وعده یافته اید، تمامی وعده هایالهی را دربرمی گیرد، لیک روز رستاخیز و حقایقی که در آن آشکار می شود و برانگیختن، حساب و پاداش آن، از روشن ترین مصادیق وعده های شدنی پروردگار است. هنگامی که وعده ی رستاخیز فرا می رسد، هستی، رخدادهای دهشتناکی به خودمی بیند و بدان روز، ستارگان محو می گردند و آسمان شکاف برمی دارد و کوه ها از جای برکنده می شوند و بزرگتر از اینها گواهی فرستادگان بر امتهای خویش به هنگام فرجام کار مردمان و حساب و جدایی میان آنان است. پروردگار این فرجام حساب و جدایی را تا روز داوری «لِیَوْمِ الْفَصْلِ» به تأخیر انداخته است و «مَا أَدْرَاکَ مَا یَوْمُ الْفَصْلِ»؛ و تو چه می دانی روز داوری چیست؟ روز داوری، روزی وحشتناک و دهشت زاست، چه آن روز، روز داوری درباره ی فرجام کار بندگان است، پس وای از گواهی رسولان علیه کسانی که آنانرا دروغ انگاشتند و وای از عذاب سختی که پروردگار در پی آن، بر سرشان فرو می ریزد. (آیات 8-15)

نویسنده پست: mv1346
برچسب‌ها: خواص سوره ها

قرائت هست ولي هر قرائتي، تلاوت نيست؛‌ با اين توضيح كه:‌ قرائت قرآن، تنها؛ خواندن قرآن است اما تلاوت قرآن، شمرده خواندن قرآن است به همراه تدبّر و انديشه در معناي آن و عمل به احكام آن و اميد به وعده‌ها و هراس ازتهديدها و عبرت از داستان‌هاي قرآن.

قرآن كريم كتابي است كه مي‌تواند ظلمت‌هاي جهل و مشكلات انسان‌ها را برطرف كند و بهترين راه استفاده از اين كتاب هدايت، خواندن و تدبّر و تفكّر در آيات آن است، به همين ‌خاطر، خداوند متعال فرمود:‌ «فَاقْرَۆُا ما تَيَسَّرَ مِنَ الْقُرْآن‏ [مزّمل/20] هر مقدار كه مى‏‌توانيد از قرآن بخوانيد» و همچنين فرمود:‌ «أَفَلا يَتَدَبَّرُونَ الْقُرْآن‏ [محمد/24] آيا در قرآن نمى‏‌انديشند؟»
خواندن قرآن؛ عبادت است و سبب جلاي دلها و رفع فراموشي و بلغم:
پيامبر اكرم (صلي‌ الله عليه و آله) فرمود: «أَفْضَلُ عِبادَةِ اُمََّتي قِرَاءَةُ القُرآنِ ؛ برترين عبادت امت من خواندن قرآن است».
وفرمود:‌ «إِنَّ هَذِهِ الْقُلُوبَ لَتَصْدَأُ كَمَا يَصْدَأُ الْحَدِيدُ وَ إِنَّ جَلَاءَهَا قِرَاءَةُ الْقُرْآن ؛ همانا اين دل‌ها زنگار مي‌گيرد؛همانطورى كه آهن زنگار مي‌گيرد و همانا جلاى دل‌ها (از اين زنگار)؛ خواندنقرآن است».
و امام صادق (عليه‌السلام) فرمود: «السِّوَاكُ وَ قِرَاءَةُالْقُرْآنِ مَقْطَعَةٌ لِلْبَلْغَمِ ؛ مسواك زدن و خواندن قرآن بلغم را مي‌برند».
و در روايتي ديگر مي‌فرمايد: «ثَلَاثَةٌ يُذْهِبْنَ النِّسْيَانَ وَ يُحْدِثْنَ الذُّكْرَ قِرَاءَةُ الْقُرْآنِ وَ السِّوَاكُ وَ الصِّيَام ؛ سه چيز فراموشى را مي‌برند و ياد مي‌آورند، خواندن قرآن، مسواك زدن و روزه».

نویسنده پست: mv1346
برچسب‌ها: خواص سوره ها
X