آخرین مطالب پست شده


>>> <-PostTitle->

پيشوايان دين درباره تلاوت قرآن خواندن از روى آن را توصيه و تأكيد كرده و يادآور شده اند . سفارشات فراواني هم از رسول خدا(ص) و معصومين(ع) درباره تلاوت قرآن كريم و حتي نگريستن به صفحات و آيات اين كتاب انسان ساز و كلام وحي، ذكر شده است.

در روايات اسلامي تكيه بر نگاه به قرآن و تلاوت از رو شده است. چرا كه اين كار باعث بهره مندي بيشتر از نورانيت قرآن مي شود. در اين زمينه روايات فراواني به ما رسيده است.
رسول خدا(ص) در پاسخ به اين سوال كه پيوسته نگريستن به قرآن چه فايده‌اي دارد؟ فرمودند:"هر كس پيوسته به قرآن بنگرد، تا زنده است، از بهره بينايي برخوردار مي‏‌شود.(1)

احاديثى از معصوم عليه السلام رسيده است كه : انسان هر وقت مى خواهد قرآن بخواند، از روى خط قرآن تلاوت كند، زيرا قرائت از روى قرآن ثواب بيشترى دارد. از جمله احاديثى كه بر اين مطلب صراحت دارد، روايت اسحاق بن عمار استكه به امام صادق عليه السلام عرضه داشت: جانم به قربانت ، من قرآن را حفظ كرده ام آيا از حفظ بخوانم يا از روى آن ؟

نویسنده پست: mv1346
برچسب‌ها: فضيلت قرآن
موضوع: ( قصص قرآن ) | تاريخ ارسال:

نقش داستان

داستان در قرآن، وسيله اي است براي اثبات يگانگي خدا، وحدت اديان، قدرت نمائي خداوند. بيم و اميد، سرانجام نيكي و بدي و سپاسگزاري و غرور و سرمستيو بسياري از اهداف ديگر كه قرآن به آنها عنايت دارد.

مهمترين اهداف بيان داستان در قرآن عبارتند از:

1- يكي از هدفهاي داستانگويي نقل سرگذشت اقوام اثبات وحي و رسالت است. چرا كه محمد (ص) خواندن و نوشتن نمي دانست و با دانشمندان يهود و نصاري همنشين نبود. با اين همه در نقل روايات پيامبران گذشته از ابراهيم گرفته تايوسف و موسي و عيسي گاه چنان اشارات درست و دقيق است كه حقانيت وحي محمدي را به اثبات مي رساند.
در آغاز سوره ي يوسف مي خوانيم كه « ما قرآن را به زبان عربي نازل كرديم تا شما بينديشيد. ما زيباترين داستان را به موجب همين قرآني كه به تو وحي كرديم بر تو حكايت مي كنيم با آنكه يپش از نزول آن واقعاً از جمله بي خبرانبوده اي». ( يوسف) 3 و در سوره ي قصص / 44-46 مي خوانيم:
« و چون امر پيامبري را به موسي واگذاشتيم تو نه در جانب غربي ( طور) بودي و نه از جمله گواهان ليكن نسل ها پديد آورديم و عمرها بريشان همي گذشتو تو در ميان ساكنان شهر مدين مقيم نبودي تا بريشان آيات ما بر خواني، ليكن اين ما بوديم كه فرستنده پيامبر بوديم! و آندم كه موسي را ندا در داديمتو در جانب طور نبودي ولي [ آگاهي توفرع] رحمتي از پروردگار تست، تا قومي را كه هيچ هشدار دهنده اي، قبل از تو، بريشان نيامده بيم دهي، شايد كهآنها بپذيرند!»
و نيز در سوره ي آل عمران / 44:

نویسنده پست: mv1346
برچسب‌ها: قصص قرآن

مقدمه

«قرآن مشعلى است كه نور آن هرگز خاموش نمى‏گردد، چشمه زاينده‏اى است كه واردان از آن نمى‏كاهند، نشانه‏هايى است كه روندگان بى‏آن‏ها راه نمى‏يابند، دليل كسى است كه به آن سخن گويد، فيروزى كسى است كه آن را حجت آورد، نگه‏دارنده كسى است كه به آن عمل كند، سپر كسى است كه آن را دربرگيرد، دانايى كسى است كه آن را در گوش دارد. همانا قرآنكان ايمان و كانون آن، سنگ‏هاى بناى اسلام و پايه آن، ميدان‏هاى حق و راه‏هاى آن است.» (1)

 

ضرورت شناخت قرآن و شناخت‏ پذيرى آن

نخست دلايل ضرورت شناخت قرآنو امكان بررسى، تدبر و تفكر درباره آن را با دقت‏بررسى مى‏كنيم، سپس به پژوهش و جست وجوى راه كارها و ابزارهاى فهم صحيح اين كتاب با عظمت مى‏پردازيم.

دلايل ضرورت شناخت و شناخت‏پذيرى قرآن و جست و جوى راه‏كارهاى تفسير و تحصيل مقاصد خداوندى را در يك نگاه كلى، مى‏توان موارد ذيل دانست:

1- قرآن كريم، تنها معجزه جاويدان و سند حقانيت اسلام و گواه صدق رسول خاتم(ص) است كه طى آياتى، جن و انس را به هماوردى فراخوانده، (2) عدم امكان آن را اعلام داشته است و ضرورت آشنايى با موارد ياد شده، لزوم شناخت قرآن و امكان شناخت آن را ضرورى مى‏نمايد.

2- قرآن خود را برابر نواميس فطرت معرفى كرده(روم:30) و بشر را به شناخت آن فرامى‏خواند. جست و جوى فطرت ضرورت شناخت قرآن را لازم و امكان‏پذيرى آن را آشكار مى‏سازد.

3- با توجه به اينكه راه‏كارهاى شناخت‏بشرى (حس، تجربه، عقل، شهود و...) در عرصه جهان‏شناسى و حقايق نهفته در آن ناتوان است، تنها راه‏كار مطمئن و دقيق، روزنه حقيقت‏نماى وحى است كه انسان را بدان رهنمون مى‏گردد. (3)

4- با توجه به خدشه‏دار شدن سنت رسول خدا(ص) در جريان نامبارك سقيفه، (4) اين تنها قرآن است كه از صدر اسلام تاكنون و تا ابد، از گزند تحريف مصون بوده و آيينه تمام‏نماى اسلام است. از اين‏رو، شناخت آن ضرورى مى‏باشد.

5- از آن‏جا كه قرآن كريم در تمام عرصه‏هاى زندگى بشرى، قوانين جاويدان حياتى عرضه كرده، (5) شناخت كامل آن ضرورى است.

نویسنده پست: mv1346
برچسب‌ها: فهم قرآن
X